Ukončení kampaně Nakupvakci

V prosinci jsme se museli rozloučit s jednou z nejstarších kampaní, kterou jsme v eHUBu měli – s Nakupvakci.cz. Jak se budou řešit provize, které nám tento inzerent dluží a pravděpodobně je už nikdy nezaplatí?

Ondřej
02.01.2017
blog picture

V prosinci jsme se museli rozloučit s jednou z nejstarších kampaní, kterou jsme v eHUBu měli – s Nakupvakci.cz. Dohledal jsem v emailové komunikaci, že první jednání o spolupráci proběhly už v lednu 2011, takže jsme pro tento slevový portál provozovali affiliate kampaň skoro 6 let. Ve středu 14. prosince 2016 ale provozovatel stáhl z webu všechny nabídky a skrze média se poměrně rychle rozšířila zpráva o krachu. Přímo na webu Nakupvakci.cz se pak objevila zpráva, že společnost Garuma s.r.o. (provozovatel) musela po 6 letech ukončit svojí činnost s kumulovanou ztrátou 45 mil. Kč.

Zažili jsme za ty roky krach (nebo jinou formu neplánovaného konce spolupráce) s řadou dalších slevových portálů a některé byly z pohledu eHUB i „dražší“. Na blogu konkurenční sítě se objevila obava, že jiné sítě (které třeba nemají kreditový systém) nevyplatí svým partnerům provize dlužné ze strany zkrachovalého inzerenta. Všechny schválené provize z řádně dokončený/zaplacených objednávek byly našim partnerům vyplaceny bez ohledu na to, jakou částku nám zůstal slevový portál Nakupvakci dlužen! Sice z toho pro eHUB plyne jednoznačná ztráta, ale vnímáme to jako úděl provozovatele affiliate sítě. Snažíme se mít podmínky s inzerenty nastavené co nejbezpečněji pro všechny strany, ale na provize našich partnerů to nebude mít nikdy vliv!

Ondřej Hájek
Founder

Další články

blog picture
03.05.2024 Rubrika
Jak se daří nám a Partnerům – aneb pár čísel za duben
Přehled dat za duben 2024. Zajímá vás jaká je nejvyšší provize, affiliate programy s největším růstem nebo kolik si vydělali nejlepší partneři?
blog picture
29.04.2024 Rubrika
Affiliate marketing a TikTok - jak na úspěšnou propagaci?
Propagace na sociálních sítích je jednou z možností, jak propagovat affiliate programy. V tomto článku jsme vám přiblížili, jaké jsou možnosti propagace skrze platformu TikTok.
blog picture
19.04.2024 Rubrika
Přehled vzdělávacích článků za duben 2024
Tipy na zajímavé zdroje informací za měsíc duben

Chcete něco podobného?

Zaregistrujte se.